Makaron Şurubu (700 ml)
Makaron kurabiyesi acıbadem kurabiyesine benzer tatlı bir şekerlemedir. Adı, italyanca ‘maccarone’ veya ‘maccherone’ kelimesinden türetilmiştir; ana bileşeni olan badem ezmesine atıfta bulunularak kullanılan ezme veya dövme anlamına gelen ammaccare’den türetilmiştir. Karışımı mereng’e dayanmaktadır: yumurta akı, badem unu ve şekerleme karışımından yapılır. Fransız makaronu, sandviç kurabiyesi gibi krema veya tereyağı ile doldurulduğu için geleneksel makaronlardan farklıdır; ahududu, çikolata gibi standart lezzetlerden, trüf ve matcha çayı gibi egzotik versiyonlara kadar çok çeşitli tatlarda bulunabilir. Hem yumuşak hem de gevrek, zarif ve karşı konulmaz Makaron, en popüler Fransız lezzetlerinden biridir.
100 ml monin makaron şurubu 330 kilokaloridir(kcal).